Sommarbete!

Idag fick Greger kliva in i den rullande lådan och åka på sommarbete. Nytt bete för i år (och för oss) med två nya kompisar och en gammal, fd stallkamrat nämligen Margina som flyttade i mars.
   Allt gick jättebra även om de andra hästarna var mer intresserade av gräset när Greger egentligen ville lattja lite och springa på upptäcksfärd i hagen. Äta kan man faktiskt göra sen tyckte han och tog sina egna små lovar runt buskarna innan han bestämde sig för att det nog var bäst att äta trots allt.

Fick inte många bilder och inga blev bra men dokumenterat blev det i alla fall. Visst glänser han helt underbart fint i sommarsolen? *stolt "mamma"*

                                  

Sjövatten är roliga grejjer

Som rubriken skvallrar om så har jag och Gregos baddebuterat idag. Överenskommelsen var som så att om jag visade honom hur roligt det är att kunna plaska i Vätterns klara vatten med underbaaar långgrund sandbotten så skulle han inte hoppa och stolla sig så att jag fick mig ett dopp.

Det gick alldles utmärkt faktiskt. Hade med oss Bitto och Lanciska som visade vägen ut i vattnet. Först stannade Greger och undrade vad sjutton vi skulle göra för något men efter att ha lekt lite med vattnet (typ nöp med läpparna på vattenytan) och provat temperaturen med ena hoven, så traskade han glatt ut i det klara blå.

Var beredd på att han skulle ta ett hopp ut i vattnet men det hade jag ju inte behövt oroa mig för. Problemet var istället att få upp honom ur vattnet för det var faktiskt skönt att svalka benen och roligt att blåsa bubblor tyckte prinsen som gärna stannat kvar en timme till.

Är det fint väder i morgon blir det bad igen. =)

Mattes älskling

Den här veckan har Greger fått gå mycket och ganska hårt så idag fick han faktiskt vila. Det behövde jag med så då är det bara att passa på, åkte bara ut efter jobbet för att ge honom kraftfodret och borsta på honom. Det var mysigt tyckte Gregorius, fast han tyckte nog mest om maten ändå...

                                                                    Jag tycker verkligen att min outfit för dagen är helt rätt. Gummistövlarna gör allt. ;)

måste skryta lite

Känner för att skryta över min enormt duktiga häst idag. Jag har två bekanta som har hästar i samma ålder (födda 2003 alltså) som Greger (båda är dock några månader äldre, ridna längre och ston). De verkar ha världens problem med sina hästar. Vågar inte rida ut på egen hand, vill helst hålla sig på inhägnat område och slängs av kors och tvärs. Ena sekunden går hästarna på bakbenen för att i andra stunden sparka bakut eller bocka som galningar.

När de rider ut i trafiken blir hästarna studsiga och oroliga. Svårt att stå uppbundna i gången och måste kollas hela tiden.

De litar inte på sina hästar alls tycker jag det verkar som. En sak som jag ser som en självklarhet om kemin ska fungera mellan häst och ryttare. Jag kan helt ärligt säga att jag litar på Greger till 110 procent. Han rör inte en fena ute i trafiken (tycker bara det är kul när stora lastbilar eller motorcyklar far förbi i en faslig fart) och jag rider nästan alltid ensam. Över en 90-väg eller längst en lite lugnare landsväg, han har ALDRIG hittat på något alls, aldrig blivit rädd på så vis. Visst har han gjort sina femöressvängar när det flugit upp änder ur diken och så men då vänder han bara runt ett helt varv, hamnar i ursprungsläget och fortsätter sedan framåt om man säger åt honom att han ska det. Kika på grejjer kan han göra om man travar eller galopperar på en gräsväg tex men det är också allt för han fortsätter i samma fart och hoppar inte åt sidan.

En enda gång har han sprakat bakut och det var typ det fjösigaste jag någonsin upplevt. Om jag inte visste bättre (efter att ha betraktat honom i hagen ett antal gånger där han styr sig galet mycket) så skulle jag tro att han inte ens kunde bocka, sparka bakut eller stegra sig.

I gången kan jag lämna honom uppbunden utan problem. Okej att han tycker det är tråkigt men han står snällt och väntar. Kanske gnäggar lite för att se till att jag inte glömmer honom. Lös kan han stå också men eftersom han är en pillimarisk och nyfiken ung man så är risken att han river stallet. Eller åtminstone välter alla skottkärror och slänger iväg några grimmor. Inget elakt alltså, han är bara så intresserad av allt som finns.

Aldrig några problem med hovslagare eller veterinär.  Lite löjlig är han om han har "ajaj" någonstans men han sparkas inte eller så, bara visar att det är JÄTTEsynd om honom. Problemet där är väl återigen hans nyfikenhet eftersom han gärna vill hålla koll å vad man gör med honom Men det är ju hans charm så att säga.

Han har bara blivit riden i lite mer än ett år men utvecklas jättefint. Att han är unghäst går väl inte att missa eftersom han fortfarande är lite av en vingelpelle och så kan han inte allt till punkt och pricka. Hellre skynda långsamt och få en hållbar häst som är precis som man vill ha den än att köra slut på den genom att vilja alltför mycket alltför fort tycker jag. Jag har planerat att ha honom hela livet så vi har inte bråttom.

Okej, långt inlägg med bara lovord. Fast han är faktiskt bäst, det bara är så. ;)


RSS 2.0