En del saker förstår bara invigda

Idag blev det en lång tur som inkluderade en hoper grävlingar (mitt på dagen!) som sprang som dårar i skogen (förvirrade barn som Greger trodde han kunde leka med), mycket trav och galopp, soooool och plaskande i vattnet. Helt enkelt underbart men jag kan lova att min fyrbenta kamrat var mycket mör när vi slutligen kom tillbaka till gårdsplanen. Själv hade jag kunnat rida i ytterligare två timmar men Greger var nog tacksam över att vi inte fortsatte.

Igår frågade en tjej på jobbet mig om varför jag tycker så mycket om ridning och hästar så mycket. Hon själv kan inte förstå vitsen med det hela. Jag försökte förklara men fann tillsut inga ord. Det måste ju liksom upplevas.

Träffar man andra hästfrälsta är det ju liksom bara att nämna stubbåkrar, sandstränder, en perfekt utförd skänkelvikning eller faktumet att hästen kommer gnäggande och springande mot en i hagen för att ögon ska börja glittra.Ett leende sprider sig då i ansiktet och man drömmer sig bort utan att behöva diskutera det vidare.

Fantastiskt, underbart, medicin för själen. Obeskrivligt egentligen.

(och jag vet att ni log när ni läste om stubbåkern)

Yeeeees!!!

Har idag presenterat Greger för en helt underbar tjej som förhoppningsvis ska börja rida honom i höst. Ridningen ska provas på under sommaren någon gång för idag hanns det inte. Ebba heter hon, har ridit hela sitt liv och till hösten börjar hon sista året på gymnasiet.

Hur trevlig som helst, väldigt lätt att prata med och allt känns himla bra faktiskt! Jag har inte ens en gnutta ångest över att låta henne rida Greger och det vill inte säga lite. Det här blir bra tror jag.

Sweeeeeet!

Liten update

Vi är lite off road just nu. Ja, ur bloggsynvinkel eller vad man säger.Mycket med det hela och nej jag har inte hittat en medryttare än men det löser sig nog hoppas jag.Idag har jag och Greger varit nere i Medhamra närmare två timmar och busat runt. Vi har galopperat mest hela tiden eftersom det var en viss herre (och eftersom det bara var jag och Greger som var iväg så kan ni ju räkna ut vem) hade fruktansvärt mycket spring i benen.


Var även i och badade i det underbart klara vattnet och det var kul. Ja efter lite övertalningsförsök då Greger glömt bort att han faktiskt badat förut. Vi stod som fastvuxna utan att röra oss varken framåt eller bakåt en stund där på strandkanten. Sen knallade vi i och det enda som inte var så populärt var när vattnet nådde till magen (ja på hästen då) för då tog vi några rätt snabba steg in mot kanten igen. Vi vet ju alla att magen är värst att doppa så jag klandrar honom inte...


Sommarbete på fredag. Gräs och gräs och magar. Fint blir det.

RSS 2.0