Tror han att han är Askungen?

Blev ingen ridning idag, Greger Gregorius har nämligen lyckats tappa en sko. Märkte det inte förens jag skulle ta hovarna. Hupps, det är något som inte stämmer tänkte jag. Efter lite tankearbete (mitt huvud hängde inte med så bra idag på förmiddagen...) så insåg jag att det var skon som fattades. Han hade tur dock, inget uppfransat i hoven överhuvudtaget, det ser nästan ut som om hovslagaren bara har "glömt" att slå dit skon. Så det är bara att försöka få tag på Anders.

Hoppas på att hitta skon också, den ligger i hagen någonstans. Delvis för att det vore bra att bara kunna sko om honom med samma sko igen och delvis för att jag inte vill att en sko med sömmar och allt ska ligga ute i hagen. Det kan hända otäcka saker då, det har vi tyvärr blivit varse om i stallet för länge sedan.

   Så det blev utredning av kardborrar, extra borst och mys idag. Trevligt det också men inte tillräckligt tyckte Greger som ville följa med in igen när jag släppt ut honom. Knashästen.<3


Besök av kusin och "Valle Vägsnigel"

Fick finbesök idag i form av kusin Pernilla och henns Valle. Valle Vägsnigel även kallad idag pga den låga farten som hölls under skritten. Greger är Vägsnigel nr 2 men det rimmar inte lika bra...

   Gregorius tyckte det var lite tråkigt att han inte fick hälsa ordentligt på sin nya kompis men han skötte sig bra och uppförde sig någorlunda i alla fall. Spännande med en ny vän var det som alltid. Tyvärr var han tvungen att visa sig från sin lite sämre sida idag när vi anlände till paddocken och det blev mycket backningar och sega starter, så typiskt när man vill visa upp honom...;)

Lena: Det vore JÄTTEKUL med bilder på Gregers mamma och pappa, även "täckesbilden" vore kul att få se.:D. Maila gärna till sarah.gustafsson@hotmail.com


                                                                       


Åter igång med tömkörningen

Idag blev det tömkörning av min duktiga lilla häst. Han var helt underbart lyhörd under hela passet och gjorde vad jag bad honom om (och lite till), Lite bus i benen hade han dock så det var tvunget att bli två "invändningar" med glittrande ögon för att se om jag skulle bli arg på honom.

Fast idag var det en sådan dag som man bara blir gladare av lite påhitt från finurliga fyrbenta djur.

Körde många galoppfattningar för att börja bygga på rätt muskler och för att han ska lära sig att ta fattningarna direkt. Det gick bra och sen ville han galoppera mest hela tiden (men han gjorde som jag ville ändå).
   Efter passet stod vi och myste ett tag, det brukar bli så när han har varit riktigt duktig. Då står han med huvudet under min ena arm och så ska jag massera honom vid öronen eller klia honom i pannluggsfästet (kan man kalla det så?) eller bara stå och krama om honom och pussa på honom. Skulle han vara möjlig att tillfälligt krympa skulle jag minska honom till kattunge-storlek varje kväll och låta honom sova i min säng.:)

   Jag och Greggan har olika åsikter om kardborrar. Jag hatar dem och vill utrota dem. Greger älskar dem och vill att beståndet ska utökas. Han agerar volontärhjälp genom att typ bo/simma/klia sig i alla fördömda kardborresnår så att hela hans pannlugg blir som ett noshörningshorn. Meningen är väl att han ska placera dem på något nytt ställe där de kan växa och frodas men det går inte så bra. De släpper nämligen inte i första taget. Man får snarare ta i för kung och fosterland för att få ut dem ur luggen och efteråt ser det ut som om han har världens affrokrull.
   (Men idag flätade jag luggen efter utrensning och satte upp flätan i en knopp. Kanske kan det hjälpa något...)

Och nu vill jag att stamtavlan ska anlända.


Mormors lilla kråka!

"Mormors lilla kråka skulle ut och åka ingen hade han som körde" och det instämmer jag helt i. Jag och Greger har nämligen deltagit i en kurs i centerad ridning, det var en jätte häftig upplevelse.
Förstår nu varför vår "lilla kåka" slank än hit & dit dock inte ner i diket däremot tvärr stopp emellanåt. Allt hänger ju på balansen som jag har haft svårt att hitta och som jag kommer att få fortsätta att få jobba med.
Däremot är Greger helt enkelt underbart lyhörd (på både gott & ont för min del) han fattade direkt när jag gjorde rätt och naturligtvis struntade han totalt i mig då jag gjorde fel, bättre läromästare finns nog inte.
Känner att Gregge & jag har en helt ny grund att stå på och det ska bli jätte kul att försöka att hitta det här samspelet tillsammans. Därför vill jag ge instruktören Anki Hansson ett STORT TACK FÖR ALL HJÄLP och om ni som läser detta vill veta vad det innebär med centrerad ridning så rekomenderar jag er att gå in på hennes hemsida www.harmoniskridning.com. i stället för att jag ska försöka att förklara och röra till det hela.
Vi har för övrigt kommit hem till stallet igen, skönt att ha alla bekvämligheter till hands, tror även att kusarna tycker att det känns bra att vara hemma.

Tack & Hej

Mormor Mia 

RSS 2.0