Som Emil i Lönnerberga ungefär

I brist på inspiration att skriva om något särskilt och tristessen som följer på att vara sjuk tänkte jag dra upp några saker som Greger har lyckats med under de snart 6 månader som han har varit i min ägo. Och som han har lärt sig, på gott och ont.

- Bada framhovar i vattenkar är mycket skönt, pedikyr någon?

- Bita tag i (Maries) ryktstenar, tugga av hälften och sedan svälja. det är ett under att han inte har åkt på någon konstig sjukdom än...

- Lärt sig öppna platshantagsgrindar, ni vet sådana man sätter i elrep som grindar. Ännu har han inte (tror jag) försökt sig på att öppna de grindar som det faktiskt finns el i men det kommer nog. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om han dessutom undviker en elchock. Han har tur den grabben.

- Sparka fotboll med megastora saltstenar som ligger på marken (okej saltstenssparkande hästar förföljer mig).

- Gå in i transporter själv, med lite vägledning (Yeiii!!)

- Gå in i husvagnar (mindre yeiii..).

- Dra omkull mormor Mia med hjälp av hennes egna skosnören.

- Bita hål på ryktlådelock.

- "Döda" oskyldiga ting såsom vojlockar.

- Hoppa in i buskar när andan faller på, och jag sitter på ryggen.

- Få alla att älska honom hur klåfingrig, översocial och irriterande han än kan vara.<3

Han är lite som Emil i Lönnerberga med alla sina hyss. Dessvärre tenderar han att göra om hyssen flera gånger om när han väl lärt sig dem, istället för bara en gång som Emil. Jaja, älskar honom ändå. Min Silvergreger.

R.I.P Caroll

Hej då Caroll, från oss. Du kommer saknas. Du är verkligen underbar och älskad av alla.

Call me Caroll
   1983-2007
Gulliver-Souvernir

                                                                                                    


                                                                                           

"My name is Greger. Silver Greger."

Pratade med moster för en stund sedan när hon ringde för att fråga omn vi skulle sällskapa upp till betet senare och ta en ridtur ihop. Fick då höra att Greger hittat på en ny (och förhoppningsvis tillfällig) lek.
   Helt plötsligt hade han nämligen börjat stampa och trampa som en galning på backen där han stod utanför fållan. Moster gick tillslut för att se efter vad han gjorde egentligen.
  Han hade då dragit ner mosters schabrak som hängde på tork efter ridturen och stod och trampade ihjäl det frenetiskt.

Agent 007. Med rätt att döda. (Jag måste se till att han slutar se på sådana där våldsamma filmer;))

Så nu är mosters schabrak ganska jordigt, skitigt och grusigt. Det var i alla fall tur att han inte försökte käka upp det också, det skulle mycket väl kunnat hända för han har en förmåga att pilla på allt och smaka en bit. Undersöka det mesta är också spännande och häromdagen höll jag på att få in hela hästen i husvagnen där vi har våra grejer när hästarna är på sommarbete. Jag gick in för att hämta morötterna och känner plötsligt hur hela husvagnen gungar till (och det är inte världens mest hållbara husvagn kan jag garantera) och då står Greger med ena skanken inne i husvagen. Fick honom snabbt att backa ut och vi klarade oss från att välta hela vagnen.

Okej att jag är glad för att det inte är några problem att få in honom i trånga utrymmen (såsom transporter) men han behöver ju inte överdriva....

Greger, han kan han

Idag höll jag ridlektion för Linn och under tiden som hon borstade och fixade i ordning honom tog jag in Greger som stod utanför fållan och ville in och bli ompysslad.
   Borstade, gav morötter, kelade lite och körde lite ledarskapsövningar. Släppte sedan ut honom och gav mig iväg till paddocken med Pingu och Linn för lektionen. Kom tillbaka efter femtio minuter en timme och ser Greggan stå utanför fållan där mamma och resten sitter efter att ha fixat grinden i hagen som var under all kritik.

    Jag: - Men Greger då, du har ju redan varit inne. Vi kan ju inte pyssla med dig 24 h om dygnet.
    Mamma: - Hade du haft inne honom redan? Då har han varit inne två gånger nu. Han stod och tjatade så mycket, jag trodde inte du hade haft honom inne.


Hrmmm.. Manipulativ häst jag har. En extremt social manipulativ häst.


Bilder från Frida

                 Jag och greger. Jag ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig (och ingen kom) men jag skyller på tidig morgon (allting är relativt;) och att jag har jobbat übermycket. Vad jag diggar mest är Gregers man, snacka om vind-i-manen stuk. Fotomodellen:P  Puss på dig min sötnos! Greger ser måttligt road ut.. Fast han tycker faktiskt att det är mysigt.

Birthday boy!

                                                                                      image23Grattis min underbara Greger som blev 4 år igår! Grattisgrattisgrattisgrattis!!!!!!

RSS 2.0