Mest bara utfyllnad

Förlåt för dålig uppdatering men har haft fullt upp och dålig inspiration. Händer liksom inte så mycket nytt. Man är i stallet, mockar, gör mat och rider. Ibland går det skit, ibland går det bättre och ibland går det riktigt riktigt bra.

Har inte börjat med några lektioner än men det blir väl förhoppningsvis till att komma igång snart. Behövs, framför allt för mig känner jag.

Fast måste säga det att Greger är kanonduktigt just nu. Myyyyyycket spring i benen och lite flaxande hit och dit men om man bara låter honom busa av sig ett tag så går han som en klocka sen. Mjuk, följsam och flexibel. Sådär så att man egentligen vill att någon annan ska prova honom bara för att man vill höra från någon annan att han faktiskt är en hur fin häst som helst.

Dessvärre gillar jag ju inte när någon annan rider min häst. Dessutom skulle han säkert inte gå sådär fint som bara han kan med någon annan på ryggen, han är nog för van vid mig och mamma. Eller ja, efter ett tag naturligtvis men man kan inte rida honom hur som helst. Inte hålla i honom, inte driva för mycket och använda småsmå vikthjälper och han fungerar hur bra som helst. Man måste bara komma förbi tramspunkten, och innan man kommer så långt är det bara att låta honom hållas. När han är redo att börja jobba är det som att vända på en hand. Man känner det i hela hästen och sen är det bara att sätta igång.

Man får helt enkelt inte kräva något av honom förens rätta känslan infinner sig. Då är det nästintill omöjligt att få honom att lyssna och man börjar bara bråka.

Annars fäller han galet mycket, rullar sig lite extra och bajsar fortfarandei sin egen vattenkopp. Precis så mycket Greger som han alltid är alltså. Helt fantastiskt underbar med andra ord. Fast det där med vattenkoppen skulle det ju inte göra något om han hoppade över förstås...

                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0