Det är inte lätt att vara liten och kär...

Som jag har skrivit tidigare så spirar verkligen vårkänslorna i hagen och stona visar upp sig från sin allra bästa sida. Så nu har hagen blivit avdelad i två läger... Chacoone höll nämligen på att betäcka stona (han tyckte inte att faktumet att han är valack var några hinder) så nu får han gå i egen hage för ett tag.
   Det har varit lite springit i hagen ett tag och stackars Greger som mer än gärna vill vara med och uppvakta stona har fått lägga benen på ryggen ett flertal gånger då Chacoone har kommit som skjuten ur en kanon för att jaga bort honom. Då har Greger gått till Pingu ett tag men sedan försökt smyga sig tillbaka till tjejerna och blivit bortjagad igen.
   "Är det såhär att vara kär när man är liten.." som Bert Jung sjunger.

   Greger har inte föröskt betäcka (peppar, peppar), åtminstone inte som vi har sett. Okej att han gärna står och luktar på stona och kelar med dem (med "verktyget" hängande ute...") men han går undan när stona backar mot honom, så även om han får en tydlig inbjudan så står han över. Får hoppas att han nöjer sig med att pussas med dem, annars åker han in i den andra hagen med Chacoone. Men det vore ju skönt om man kunde slippa det trasslet.

   Har börjat fundera på hur lätt det kommer vara att sitta kvar på Greggan i galoppen. Han kan få upp en hiskelig fart och benen far åt alla håll. Å andra sidan ser galoppen rätt mjuk ut när han tar det lite lugnare men det kommer nog ta ett tag att vänja sig. Han är rätt så storgalopperad om man jämför med Tårtan som hade ett kort steg(dessutom gick galoppen allt som oftast i slowmotion även om HON trodde hon var snabbare än vinden...) så det blir nog till att hålla sig i i början. menmen.. Först ska vi kunna skritta, trava, svänga höger och vänster samt stanna på kommando (ordenligt och alltid...) innan vi föröker oss på en galopp. Snart så...:P

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kardborre i baken o sadeln kan rekomenderas....
Näe, skämt å sido, de brukar vara bussiga mot sina ryttare och det är ju i hagen de ska springa fort. Glad Påsk på er förresten...
Carina & Galningarna på Stenstorp

2007-04-04 @ 16:41:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0