Vårkänslorna spirar i hagen...

På våren bli allt mycket lättare. Man blir gladare och allt känns trevligt. Vårkänslorna spirar i luften. Likaså ute i hästhagen kan jag lova! Stona har börjat brunsta så nu springer alla killar i hagen (minus Pingu som inte bryr sig om sådana stollerier...) efter dem. Speciellt efter Daphne som hade de tre övriga vallackerna i hasorna mest hela tiden. inte henne emot tror jag dock inte för hon visade upp sig från sin bästa sida, tror hon tycker om all uppmärksamhet.
   Greger ville väldigt gärna vara så nära Daphne som möjligt men det fick han inte för vare sig Lancer eller Chacoone. Så han sprang mest bakefter i ett försök att locka till sig Dapnhne (som inte brydde sig om honom tyvärr). Grejen är den att Greger faktiskt vet hur man gör bebisar, han har nämligen lämnat en avkomma efter sig så ung han är. Det var väl inte riktigt meningen att något sådant skulle hända men misstag sker ju. Kajsa Kavat är sin far upp i dagen (fick bilder på henne häromdagen och hon är nästan lika söt som Greger själv) så han lyckades rätt bra ändå. Jag hoppas bara att han låter bli att klättra på stona. Inte för att han kan bli pappa längre, han blev kastrerad förra sommaren men det är ganska lätt att det blir skador på stona och det vill vi ju inte. I och för sig så sa Chacoones ägare att han kunde klättra på stona under brunsten så eventuellt blir det till att dela av hagen och låta vallackerna gå i ena delen och stona i den andra. Det finns lösningar på allt.

Idag har Frida hjälpt mig med Greger, hon ledde runt oss i paddocken. Han skötte sig fint idag med men höll återigen på att snubbla på ett lite lerigt ställe eftersom han "glömde" att lyfta på fötterna. Stollen. Och nu går han i hagen ute i vårsolen, raggar på tjejer och leker med Pingu. Äter lunch och dricker vatten ur "sjön". Vilket hästliv!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0